Meny Stäng

Om Per Pohjanen

Per Pohjanen är legitimerad läkare med specialistkompetens inom ögonsjukvård och är bördig från norra regionen med läkarutbildning och grundläggande forskarutbildning vid Göteborgs Universitet.

Har under tidsperioden 1996-2018 varit verksam inom ögonsjukvård med övergripande ansvar inom norra regionen för både medicinska och kirurgiska sjukdomstillstånd på bland annat tårapparaten, ögonlock, lins, samt neurologiska tillstånd med påverkan på synfunktionen.

Parallellt har arbete med funktionsansvar som innovatör och idébärare kring hur IT kan bidra till bättre vård bedrivits. Dessa arbeten har rönt både nationellt och internationellt erkännande och tilldelats både Vitalisstipendiet samt HUG innovation award. Tidigare förbättringsarbeten med syfte bättre ögonsjukvård har vidare nominerats till Göta Priset vid två tillfällen samt fått hedersomnämnande i Dagens Medicins IT tävling Guldskalpellen.

Med målsättning att förbättra regionens tillgänglighet för ögonsjukvård av högsta kvalitet där modern informationsteknologi bidrar till att utveckla läkekonsten med kunden i centrum fortsätter resan men i en annan organisationsform från och med hösten 2018.

Välkommen att boka tid hos Per Pohjanen via länken överst på sida eller boka tid här.